Boudoir på Scandic Hotell

Vilken tjej alltså!

Jag träffade Camilla utanför Scandic Hotel i gamla stan en söndag i mars för att fotografera boudoir. Det var en blåsig dag och hennes vackra lockar fladdrade i vinden när vi hälsade på varandra.

Hotellrummet var precis så fint som jag mindes det – Hemtrevligt med härliga turkosblå väggar och en säng med fantastiskt fin sängram. Eftersom det var ganska mörkt i rummet hade jag med mig min stora studioblixt som jag ställde upp mitt i rummet. Det var väldigt bra, då det var en dunkel dag och fönstrena vette mot en mörk gränd trots att vi var på fjärde våningen

Skön musik är viktigt!

Hade med mig en bergsprängare som vi drog igång på hög volym. Spotify spelade en skön lista med massor av sexiga låtar, och sen var det bara att börja!

Målet med fotograferingen var att ta personliga, flörtiga och lite kaxiga bilder. Det skulle vara glatt men med en nypa attityd och det tycker jag verkligen att vi lyckades med! Camilla var så naturlig och snygg framför kameran och vi skrattade, skojade och hade roligt hela tiden!

Vilken tjej alltså. Kolla själva <3

Vill du också bli fotograferad? Skicka ett mejl!

Gravidfotografering i Stockholm

Att tänka på vid en gravidfotografering

Här kommer ett inlägg till er som funderat på att boka en Gravidfotografering i Stockholm eller på annan ort. Har ni några frågor eller funderingar kring det som står i inlägget är ni varmt välkomna att mejla mig på info@elinselin.com. Boka tid kan ni göra direkt via frågeformuläret här!

Hör av er i god tid!

Ofta kan det vara lite väntetid på att få en fotografering och därför är det bra att höra av sig redan tidigt i graviditeten. Jag rekommenderar att du kontaktar en fotograf så tidigt som möjligt och bokar in en tid när du är i vecka 28-37. Efter vecka 37 kan magen börja sjunka ihop lite och kroppen samlar på sig mer vatten. Bebisen kan även titta ut när som helst!

Vart ska vi ta bilderna?

Vill ni fotografera hemma hos er, i studion eller utomhus? Det finns flera olika alternativ när det kommer till valet av plats.
– Utomhus är livligt och fint, vi kan fånga dagens ljus och få med årstiden. Vintersolens milda strålar kan vara minst lika fint som sommarens blommor och solnedgångar.
– I studion är ljuset mer kontrollerat. Det blir tidlösa bilder, helt oberoende av årstid och plats som alltid kommer att passa på väggen hemma.
– Hemma hos er är väldigt personligt och mysigt. Vi får med 100% mysfaktor och fångar er vardag tillsammans med magen. Kan bli väldigt fint att sedan även ta nyfödd/bebisbilder hemma hos er. Där är bebisen som tryggast och vi kan ta lifestylebilder på er vardag tillsammans!

Vad ska vi ha på oss?

Ha på er någonting ni känner er fina och bekväma i. Det får gärna vara ganska milda färger utan stora tryck eller plåttriga mönster. Det brukar ofta bli fint på bild. Det är ni som ska ha bilderna på väggen och i album i alla år sedan så det är viktigt att ni känner er fina i det ni har på er!

Kan magens storasyskon följa med?

Absolut! Jag älskar familjefotograferingar och hela familjen är välkommen. Vi busar och leker och anpassar fotograferingen efter syskonen som är med. Sedan tar vi självklart även några bilder på mamman och magen själva också!

Varmt välkomna att boka en Gravidfotografering i Stockholm med mig!

PS!! De fina bilderna nedan är på fantastiska Ella och Sami som jag fotograferade i mars i år. Bilderna är tagna på ett hotellrum på Scandic Hotel i Gamla stan.

 

Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm
Gravidfotografering i Stockholm

Vikingadal och islandshästridning

När vi vaknade på morgonen hade vi absolut ingen aning om vad dagen skulle erbjuda – vi hade inga planer, inga måsten ingenting på agendan. Skrev lite med Jennie, googlade lite och tillsammans med Josef bestämde vi vart vi skulle åka. En gamal vikingaruin som arkiologer byggt upp 1,5 timme från hotellet. Därifrån kunde man sedan kunde gå en kort promenad till en vacker och lite gömd dal.

 

Stöng och Gjáin – Vikingarnas hem

Vi chansade lite genom att åka dit. Visserligen hade vi en fyrhjulsdriven och helt okej bil, men vi hade blivit varnade om att vägarna dit kunde vara riktigt risiga den sista biten. Och det var de! Efter att vi svängde av den stora vägen var det väldigt stenigt och håligt. En uppförsbacke var så brant att jag satt med händerna för ögonen medan Josef körde. Väl framme blåste det riktigt ordentligt, vi tog på oss ordentligt med kläder och packade matsäck. Först gick vi till huset, det passade bra att kunna gömma sig undan stormen en stund. Det hade faktiskt lättat lite när vi började vandringen mot dalen, det var inte långt men vi körde lite off road style och gick uppe på berget. Först visste vi inte riktigt vart vi skulle, vi såg bara buskar, berg och mossa. Men plötsligt öppnade sig ett fantastiskt landskap framför oss. Flera vattenfall föll ner för klipporna runt om dalen och det fanns grottor, bäckar och mindre fall runt om i dalen. Vi förstod genast varför det alver och älvor sägs bo där, det såg verkligen ut så.

Även om det var en del turister var det absolut inte överfullt. Medan vi klättrade runt på bergen och i dalen såg vi andra röra sig på andra sidan och vi mötte ett kanadensiskt par som vi pratade lite med. Men det fanns inte några turistavspärrningar, rep eller liknande som vi sett på andra ställen. Här finns en blogg med lite fler bilder.
Vi utforskade dalen i nästan två timmar innan det var dags att åka vidare, en upplevelse som vi verkligen inte ångrar.

Spontan Islandshästridning.

På vägen till Stöng hade jag sett en Islandshästgård. (Ja, eller vi såg många men det var en som fick mitt intresse lite extra!) Den såg så mysig ut! Eftersom den låg så pass långt bort från civilisationen tänkte jag även att de kanske skulle ha tider med kort varsel. Och de hade de. Josef hann nog inte riktigt förstå vad som hände och vips hade jag bokat in oss på en ridtur.
”Är de verkligen sådär stora???” Frågade han när vi åkte upp mot gården och såg de första hästarna.
Personalen på stället Núphestar var supertrevlig och vi kände oss väldigt välkomna direkt. De sade med glimten i ögat till Josef att han skulle få den vildaste hästen av alla! Som tur var var inte det fallet.

När Josef suttit upp på hästryggen för första gången och vi red ut genom grindarna vände jag mig om och tittade på honom. Och såg total paralysering. Hans ansikte var som fruset till is! Jag skrattade så att jag nästan höll på att ramla av min häst.
Tio minuter senare när jag vände mig om satt han med ett stort smile över hela ansiktet och njöt. När vi hade ridit klart och hoppat av stod han och klappade hästen jättelänge. ”Vi kanske också måste ha varsin islandshäst!” Sa han i bilen påväg tillbaka till hotellet. Vikingadal och islandshästridning blev det alltså på dagen vi inte hade någonting planerat. Vilken grej!

 

Så mysig kväll!

 

På sista bilden ser ni vart vi bodde – Lambafella hotell. Så sjukt mysigt hotell vid foten av ett berg. Vi spenderade kvällen och en stor del av natten med att bada i hot tub tillsammans med några amerikanare och dricka vin. Snacka om fantastisk dag!

Läs gårdagens inlägg här!

Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning
Vikingadal och islandshästridning

På Islands svarta sandstränder och parfotografering

Vi började med att checka ut från hotel Katla på morgonen. Ett helt okej hotell med frukostbuffe och bra wi-fi men ingenting märkvärdigt, nästa gång testar vi nog ett mindre hotell.

Reynisfara – Tusen gånger coolare än på bild.

Vi började med att åka till Reynisfjara, den kända svarta sandstranden som jag sett så massvis av bilder från innan vi åkte till Island. En känd turistplats som många vill besöka. Eftersom vi bott i Vík var det väldigt nära, men jag hade inte några större förhoppningar. Det skulle säkerligen vara massor med andra turister där och hur cool kunde en strand vara liksom?
När vi kom dit ändrade jag mig snabbt. Visst det var mycket turister, men den var riktigt ball alltså. Stora grottor och häftiga bergväggar kantade stranden och allting var mörkt eller svart. Havet dånade medan vi vandrade längst bergsfoten tillsammans med alla de andra turisterna, och trots att det var mycket folk var stranden så pass stor att man inte behövde trängas.
Det vart ingen häftig bild över hela området, men både jag och Josef fotograferade mycket medan vi promenerade.
Påväg tillbaka till bilen var vi ändå nöjda över att ha besökt Islands kända svarta strand och redo att åka vidare till nästa plats.

 

Dyrholaey faschinerar oss med havets krafter.

Bara några minuter från stranden låg vårt nästa resmål – Dyrholaey. En häftig utsiktsplats över den svarta där havet slog upp höga vågor kring bergväggarna. Vi gick runt lite, men stannade inte så länge. I efterhand hade jag gärna velat åka eller gå upp till fyren och kanske även se om det gått att ta sig ner på stranden närmare klipporna för att se bättre. Men nöden har ingen lag – vi var båda hungriga och behövde gå på toa så vad ska man göra liksom! Till nästa gång vi åker på Island vill jag absolut ha mer tid här och utforska mer.

 

Att möta ett Islänskt par och fotografera dem hela kvällen.

Ja, det gjorde vi sedan. Vi mötte Ásdís och Jacob vid Skogafoss vattenfall, ett härligt islänskt par som bodde i Reykjavik. De hade sett min annons på facebook ville gärna bli fotograferade i Islands vackra natur. Vi gick runt kring vattenfallet och promenerade lite i närheten. Sedan tog vi bilen till Seljavallalaug och tog lite bilder i den vackra naturen vid badet. Vädret strålade och solen sken hela tiden – så mysigt! Det var verkligen jätteroligt att få chansen att fotografera lite på Island.

Vårt nästa hotell, Hotell Lambafella visade sig ligga bara några minuter från utomhuspoolen och åkte dit direkt efter att vi fotograferat. Hotellet visade sig vara supermysigt!!! Ska försöka visa lite bilder i morgon.

Nu är det dags att lägga sig för dagen. Ha det så fint!

Resan fortsätter

Vår resa fortsatte sydöster ut och vi passerade många häftiga palatser på vägen. Vädret förrändrades hela tiden – ena sekunden regnade det och i nästa ver det strålande sol. Dagen var lång med massor av nya intryck. Här kommer del två av vår första hela dag på Island!

 

Skaftafells nationalpark – Vårt nästa stopp

Vi hade verkligen sett fram emot att ta en promenad i Skaftafells nationalpark och när vi kom fram duggregnade det lätt. Klockan började närma sig 14-tiden och vi gärna ville hinna till Jökusalon innan dagen var slut. Därför valde vi en tur på ungefär 4-5 km där man gick upp på ett häftigt berg med utsikt över fjälltopparna. Vattenfallet Svartifoss i sig var kanske ingenting att hänga i julgranen även om det självklart var häftigt. Men vi som älskar att promenera och vandra tyckte att promenaden i nationalparken var väldigt trevlig. På vägen neråt började det blåsa ganska rejält och regnet ökade. Vi bytte skor och hoppade in i bilen och körde vidare för att se sälar, glaciärer och annat häftigt vid Jökusalon.

 

Jökusalon – Där vi nästan blåste bort!

När vi kom fram till Jökusalon var det fullskalig storm ute. Vi kunde knappt gå ut från bilen så det vart ett extremt kort stopp. Självklart var det häftigt att se, men vädret gjorde tyvärr att vi inte såg så mycket. Jag hade gärna gått längst stranden och hoppats på att hitta is som hade åkt upp vid strandkanten, men det får vi ta nästa gång.
Kalla och blöta började vi köra tillbaka den långa vägen mot Vík och hotellet.

 

Stjórnarfoss – Orörd natur

På vägen tillbaka såg vi ett stort vattenfall från vägen, ett fall som Jennie även tipsat om tidigare. Stjórnarfoss. Klockan började närma sig 20:30, det var storm utanför bilen och vindarna blåste hårda. När vi kom fram hade det som tur var slutat regna så vi beslutade att gå fram ända till fallet. Och det var verkligen häftigt! Från de tidigare vattenfallen och coola platserna vi sett kunde man här komma fram hela vägen till vattnet. Det fanns inga staket eller avspärrningar vilket verkligen fick vattenfallet att kännas vilt, orört och extra ensamt. Vi stannade där en bra stund och jag var verkligen faschinerad av kraften i vattnet som slungades ner i bäcken.

Middag på Icelandicair hotel i Kirkjubæjarklaustur

Vi insåg ganska snart att vi inte skulle hinna tillbaka till hotellets middag, så vi svängde av vid Kirkjubæjarklaustur och gick in på Icelandicair Hotel. Jag beställde in torsk och Josef tog lamm som var uppfödda lokalt. Torsken kan vara det godaste jag ätit på väldigt väldigt länge. Det var verkligen helt himmelskt! Så har ni vägarna förbi Kirkjubæjarklaustur rekommenderar jag verkligen att gå in och äta där.

På vägen tillbaka…

Stormade det något fruktansvärt. Bilen gungade (och då hade vi ändå en ordentlig mazda combi). Himmlen bjöd på det mest fantastiska ljusspel men det gick knappt att fotografera för kameran höll på att blåsa ur händerna på mig och jag behövde hålla i bilens dörr. På morgonen efteråt fick vi höra att en RV hade åkt av vägen pga stormen i närheten av där vi var. Helt sjukt!

Resan fortsätter

En helt fantastisk dag med massor av upplevelser och äventyr! En dag är slut, men resan fortsätter i morgon med nya coola grejer att se och uppleva!

Fjaðrárgljúfur och lavafält på vindarnas ö.

Den här dagen alltså.. wow vilken dag!! Vi har hunnit med så galet mycket saker och kört många många mil med vår härliga hyrbil. Därför kommer jag garanterat behöva dela upp det här inlägget för att få med alla häftiga grejer vi har fått uppleva.

Morgonen började med en riktigt härlig frukost på hotellet. (eller ja, eftersom jag försöker hålla mig till paleo var min frukost sådär bra men Josefs frukost var väldigt rejäl!). Vi hade vaknat ganska mycket tidigare än vi hade räknat med och tänkte därför med att komma iväg tidigare vilket var bra!
Innan vi åkte frågade om sista-minuten-tips av fantastiska Jennie som är en expert på Island, och vi fick så många tips och ideér! Hon ringde upp direkt och kom med flera stycken ”must see”-grejer som vi genast skrev upp vägbeskrivningen till. Hon är verkligen så gullig!

Hon tipsade bland annat om våra två första stop – ett lavafält och en ett bergspass.

Eldhraun – Lavafälten

När man kör genom Island förrändras allting hela tiden. Landskapet, färgerna och vädret. Man vet aldrig vad som finns bakom nästa berg eller vad som kommer fram i molndimman. Någonting som är helt fantastiskt att se är lavafälten. Speciellt Eldhraun med sina gröna färger som breder ut sig kilometer efter kilometer. Det är minnen från ett av välrdens största och gifitgaste vulkanutbrott mellan 1783 och 1784 och helt annorlunda från allt jag sett tidigare. Läs mer om Elshraun här! Josef verkligen älskade lavafälten och vi stannade där för att ta lite bilder, tur som vi hade hittade vi en man som kunde ta ett kort på oss tillsammans, Så roligt att ha ett par bilder på oss tillsammans också!

Vi stannade för att tanka och lyckades självklart göra bort oss inför personalen i butiken. Vi försökte fortsätta att tanka vår redan fulltankad bil och det vart disel ungefär överallt. De fick sig ett gott skratt när vi kom in och desperat försökte förklara att mätaren på hyrbilen var trasig. Vi visste  faktiskt inte hur mycket bensin som fanns kvar! Mycket mycket möjligt att de tänkte någonting i stil med ”tokiga turister som inte kan tanka”.

Fjaðrárgljúfur – Ett bergspass

Efter det korta stoppet fortsatte vi till Fjaðrárgljúfur, lite skämmiga och med mycket disel på händerna. Men vi glömde genast bort händelsen när vi kom fram. Fjaðrárgljúfur är ett bergspass på södra Island som tros har formats under Istiden för nio tusen år sedan. Och det var bland det tuffaste jag har sett. Det var verkligen någonting utöver det vanliga och tog andan ur oss flera gånger. Vilken vild plats! Den var ju dock ganska turistiserad och hade många andra besökare. Trots det älskade jag verkligen utsikten och den häftiga naturen. Tog massvis med bilder! Josef lånade min ena kamera och fotograferade flitigt han också. Han har börjat lära sig mer och mer om fotografering och är så duktig. Läs mer om Fjaðrárgljúfur här!

Innan vi gick tillbaka ner till hyrbilen bad vi några turister att ta en bild på oss. Ni ser den längst ner i inlägget sedan. Den bilden verkligen älskar jag! Den kommer garanterat hamna på väggen när vi kommer hem igen <3

Såhär började alltså vår andra dag, med Fjaðrárgljúfur och lavafält på vindarnas ö. En bättre början kunde den absolut inte ha haft!

Fjaðrárgljúfur och lavafält på vindarnas ö.

Har ni kikat gårdagens inlägg om resan? Läs det här!

Island – Resan till Vík

Vilken fantastisk dag! Massor med nya intryck! Josef har däckat bredvid mig på sängen och jag passar på att blogga om vår första, supercoola dag på Island.

Flyget landade vid 15:30 Islänsk tid och vi hämtade ut hyrbilen, en rejäl pryl som absolut skulle fixa vind, storm och allt annat som Island kan bjuda på när man minst anar det. Jag var lite kaxig och sa att vi inte alls behövde ha någon gps – det finns ju inte så många vägar på Island tänkte jag. Efter ungefär 40 minuters felkörning ändrade jag mig, köpte internet på telefonen och satte igång ways-appen. Ooops…

Bilresan tog ungefär tre timmar eller så. Vi hade roligt hela tiden, skrattade och hänfärdes över det fantastiska landskapet som ändrades hela tiden. På ett par minuter kunde vädret skifta mellan sol och ösregn. Städer kunde dyka upp plötsligt i dimmoln och glaciärer höjda i någon utomjordisk glans kunde kika fram mellan bergstopparna. Vi visste liksom aldrig vad som skulle hända kring nästa krök. Det fanns alltid saker att titta på!

Vi var framme vid hotellet och checkade in vid 21-tiden. Vi var superhungriga efter en lång bilresa och skyndade genast till den sista öppna resturangen. Fjällröding med bakpotatis blev det. Snacka om lyxkväll!

Och nu ligger Josef här bredvid mig och slumrar alltså, jag ska alldeles strax lägga mig ner bredvid honom. Ser verkligen fram emot vad morgondagen har att erbjuda!

Grattis Sandra och Peter!

Grattis Sandra och Peter!

Ett helt år har gått! Stort grattis Sandra och Peter på er första bröllopsdag tillsammans. Jag hoppas att ni firar den med mycket söndagsmys och någonting att skåla i hela familjen.

Jag kommer ihåg er dag som att det vore igår. Jag hade åkt runt dagarna innan och rekat platsen vi skulle vara på – och den visade sig vara fantastisk! Det var majgrönt överallt och blommorna riktigt stretade sig upp ur marken. Det skrek vår om naturen. Vår, glädje, kärlek och fågelkvitter.

13 år tillsammans och tre barn. Så långt tid tog det för dem innan de sa ja till varandra, men idag för ett år sedan gjorde det det. Det var i Nynäshamn, ett litet intimt kapell med bara de allra närmaste i familjen. En härlig tillställning med mycket skratt, bus och skoj och fokus på kärlek helt enkelt. Precis så som den är. Med familjen, barnen och de man älskar nära.

Här kommer några bilder från porträttfotograferingen <3

Modell Call – Iceland

LETS TAKE SOME GREAT PICTURES!

Im going to beautiful Iceland on sunday and looking for a couple or family to photograph! The shoot is free and you will get at least 50 high res pictures. I would love to hear from you!

15/5 – Somewhere in Vík or southeast of Iceland.
16/5 – Somewhere in Vík maybe Reynisfjara or Dyrholaey
17/5 – Somewhere around Skogafoss or Seljavallalaug.
18/5 – Close to the Blue Lagoon

The images are going to be used in my marketing.

Send an email to info@elinselin.com or PM and tell me more about yourselves!

For more pictures see my website

Dop i Grödinge Kyrka

Vilken härlig dag! Den 29/4 fick jag äran att vara med på Vilmer och Linus dop i Grödinge Kyrka. Det var min fantastiska kollega Fias barn som döptes och jag var egentligen där som gäst i första hand, men kunde självklart inte låta bli att ta lite bilder.

Att vara gäst är verkligen inte lätt, speciellt när det finns så mycket fint att fotografera och fånga. Jag satt på fjärde raden med kameran i högsta hugg och försökte smita in med en bild här och där.
Det var en fin ceremoni med en glad och trevlig präst, han verkade väldigt öppen och varm som person. Fias kompis sjöng även med en väldigt vacker sångröst och satte verkligen stämningen på topp!

Dopfikat var i Grödinge Församlingshem och det var sååå fint! För det första är Fia en stjärna på att dekorera, det är hon verkligen. Hon hade fått till alla detaljer och lokalen var så sjukt mysig. Och tänkt på alla! Eftersom jag inte äter tillsatt socker eller gluten finns det i princip aldrig någoting att fika på för mig, men Fias kompis Lisa hade gjort massor med supergoda fruktspett. Det fanns verkligen någonting gott för alla att tugga på.

Barnen sprang runt och busade med ballonger och det var fullt ös hela fikat. Är verkligen glad att jag fick komma och dela den fina dagen med Fia och hennes familj!