Det var en gång..

…En liten 5:åring som jämt ville hålla i sin pappas analoga kamera. En 5:åring som älskade att fotografera saker som dörrhandtag, stolar och fötter. Det blev snett och vint och kameran var tung, men det blev början på en historia. Min historia. Fotograferingen fanns med mig under hela uppväxten och en julafton hände det fantastiska – jag fick en systemkamera! En stadig Nikon D70 som förändrade allt.

Nu hade jag en kamera och en dröm. Efter grundskolan ansökte jag till Kungstensgymnasiet, ett helt nytt fotogymnasium och kom in. Där spenderade jag 3 år i studion med att testa och lära mig. Jag byggde stilleben som fick folk att rynka på nästan (bokstavligt talat, jag skulle fotograferat blommor planterade i 10 kg jord, men råkade istället köpa kogödsel. Oops!)

Efter gymnasiet började jag genast på Fotoskolan STHLM, bildbehandlingslinjen. Retusch och redigering lockade och jag älskade hur man kunde ändra bilder för att bättre visa känslan som var vid fototillfället. Två år av hårt arbete, sena kvällar och 50% grå. En fantastisk tid!

Nu mera jobbar jag heltid som fotograf och har en studio i Tullinge där jag fotograferar barn, familjer och gravida. Helgerna spenderar jag som bröllopsfotograf och blir förälskad i alla par jag möter. Jag har världens bästa jobb!

Jag älskar kärlek!

Jag älskar kärlek! Genuina skratt, äkta tårar, riktiga känslor, Min vision är att erbjuda er mer än bilder. Jag vill ge er en upplevelse att minnas och tänka tillbaka på, full av kärlek, omtanke och skratt. En stund att prata om i efterhand och komma ihåg som någonting alldeles extra. När ni sedan tittar tillbaka på fotografierna vill jag att ni ska återuppleva fotograferingen och era känslor på nytt – varje gång.

”Att fånga kärlek på bild”

 

 

Fotograf Elin Selin

Utbildningar

2008-2011 Kungstensgymnasiet med inriktning foto och digital bildbehandling
2011-2013 Fotoskolan STHLM inriktning retusch
2015 Moment design photographer
2016 Playful heart i familjefotografering
Och fler kortare workshops

 

 

Vem är jag?


– Har en halvgalen australian shepherd som heter Billy. Vi tränar och tävlar tillsammans. Jag håller även en del hundkurser på Botkyrka BK.
– Josef heter min underbara sambo. Vi kramas mycket och går promenader i skogen så ofta vi kan.
– Familj är väldigt viktigt för mig och alla mina närmaste bor inom 10 minuter från mig. Vi träffas ofta, går promenader, kollar film eller äter ihop.
– Älskar norrland, natur och fjäll.
– De flesta som inte känner mig så bra upplever mig som lugn, omtänksam och trevlig. De som känner mig tycker att jag är rätt crazy.
– En gång skulle jag laga filodeg från Linas matkasse. Råkade dock kasta filodegen och gjorde maten på bakplåtspappret runt den istället. Hann äta 1,5 rulle innan jag insåg att jag åt bakplåtspapper. 

Fotograf Elin Selin