Det var en gång..

…Ett litet barn som älskade berättelser. Alla typer av berättelser. Narniahistorien, vi fem och inte minst min egen. Ända sedan jag lärde mig skriva antecknade jag dagbok varje kväll, i början var det korta meningar men sedan blev det längre och längre. På dagarna kunde jag ligga på sägen i timmar och hittade på egna historier och drömde mig bort till sagornas värld. Berättelser av alla de slag har alltid fyllt mig med glädje, lycka och fascination. Men det räckte inte att bara berätta med ord – det finns ju så mycket mer att uttrycka, se och känna!

Jag var inte många år när jag började fotografera, fem kanske, och allting skulle dokumenteras. Mina favoritmotiv var saker som dörrhandtag, stolar och fötter. Det blev snett och vint och kameran var tung, men det blev början på ett nytt sätt att se på sagor och jag fastnade för det direkt. Fotograferingen fanns med mig under hela uppväxten och en julafton hände det fantastiska – jag fick en systemkamera! Det förändrade allt!

Nu hade jag en kamera, dröm och ett starkt driv för berättelser. Jag sökte mig vidare och utbildade mig inom fotografi och retusch, letade efter vad jag ville dokumentera och kämpade för att hitta min stil och mitt uttryck. I skolan byggde jag stilleben som fick folk att rynka på nästan (bokstavligt talat, jag skulle fotograferat blommor planterade i 10 kg jord, men råkade istället köpa kogödsel. Oops!) Någonstans på vägen insåg jag att det jag brann för att fotografera mest av allt var inte stylade modeller eller snygga klockor – det var människor och deras unika historier.

Företaget byggdes upp medan jag jobbade heltid som retushör. Jag kom i kontakt med moment design och lifestylefotografering och mitt företag baserades på att visa en berättelse kring människorna jag fotograferade, och det kändes helt rätt! Nu mera jobbar jag heltid som fotograf och har en studio i Tullinge där jag fotograferar barn och familjer. Helgerna spenderar jag som bröllopsfotograf och blir förälskad i alla par och deras historier. Jag älskar mitt jobb, och jag brinner för att dokumentera livsberättelser.

Fotograf Elin Selin

Utbildningar

2008-2011 Kungstensgymnasiet med inriktning foto och digital bildbehandling
2011-2013 Fotoskolan STHLM inriktning retusch
2015 Moment design photographer
2016 Playful heart i familjefotografering
Och fler kortare workshops

 

 

Fotograf Elin Selin

6 snabba saker om mig!


– Har två halvgalna australian shepherds som heter Billy & Eir. Vi tränar och tävlar tillsammans. Jag håller även en del hundkurser på Botkyrka BK.
– Josef heter min underbara sambo. Vi kramas mycket och går promenader i skogen så ofta vi kan.
– Familj är väldigt viktigt för mig och alla mina närmaste bor inom 10 minuter från mig. Vi träffas ofta, går promenader, kollar film eller äter ihop.
– Älskar norrland, natur och fjäll.
– De flesta som inte känner mig så bra upplever mig som lugn, omtänksam och trevlig. De som känner mig tycker att jag är rätt crazy.
– En gång skulle jag laga filodeg från Linas matkasse. Råkade dock kasta filodegen och gjorde maten på bakplåtspappret runt den istället. Hann äta 1,5 rulle innan jag insåg att jag åt bakplåtspapper.