Det var en gång..

…Ett litet barn som älskade berättelser. Alla typer av berättelser. Narniahistorien, vi fem och inte minst min egen. Ända sedan jag lärde mig skriva antecknade jag dagbok varje kväll, i början var det korta meningar men sedan blev det längre och längre. Men det räckte inte att bara berätta med ord – det finns ju så mycket mer att uttrycka, se och känna!

Jag var inte många år när jag började fotografera och allting skulle dokumenteras. Mina favoritmotiv var saker som dörrhandtag och stolar. Det blev snett och vint och kameran var tung, men det blev början på ett nytt sätt att se på sagor och jag fastnade för det direkt. Till jul fick jag en äntligen min första kamera!

Nu hade jag en kamera, dröm och ett starkt driv för berättelser. Jag utbildade mig inom fotografi och retusch, letade efter att hitta min stil och mitt uttryck. I skolan byggde jag stilleben som fick folk att rynka på nästan (bokstavligt talat, jag skulle fotograferat blommor planterade i 10 kg jord, men råkade istället köpa kogödsel. Oops!) Någonstans på vägen insåg jag att det jag brann för att fotografera mest av allt var människor och deras unika historier.

Företaget byggdes upp medan jag jobbade heltid som retushör. Jag kom i kontakt med lifestyle och mitt företag baserades på att visa en berättelse kring människorna jag fotograferade, och det kändes helt rätt! Nu jobbar jag heltid som fotograf och har en studio i Tullinge där jag fotograferar barn och familjer. Helgerna spenderar jag som bröllopsfotograf och blir förälskad i alla par och deras historier. Jag älskar mitt jobb!

Fotograf Elin Selin

Utbildningar

2008-2011 Kungstensgymnasiet med inriktning foto och digital bildbehandling
2011-2013 Fotoskolan STHLM inriktning retusch
2015 Moment design photographer
2016 Playful heart i familjefotografering
Och fler kortare workshops

 

 

Fotograf Elin Selin

6 snabba saker om mig!


– Har två halvgalna australian shepherds som heter Billy & Eir. Vi tränar och tävlar tillsammans. Jag håller även en del hundkurser på Botkyrka BK.
– Josef heter min underbara man. Vi gifte oss 16 juni 2018 vid en fjällstation mellan Lapplands berg.
– Familj är väldigt viktigt för mig och alla mina närmaste bor inom 10 minuter från mig. Vi träffas ofta, går promenader, kollar film eller äter ihop.
– Älskar norrland, natur och fjäll.
– De flesta som inte känner mig så bra upplever mig som lugn, omtänksam och trevlig. De som känner mig tycker att jag är rätt crazy.
– En gång skulle jag laga filodeg från Linas matkasse. Råkade dock kasta filodegen och gjorde maten på bakplåtspappret runt den istället. Hann äta 1,5 rulle innan jag insåg att jag åt bakplåtspapper.