Ann och Pär

Större kärlek finns inte

Det var en gång..

…en härlig vinterdag i februari. Kylan bet i kinderna trots att solens milda sken tittade fram bakom trädtopparna. Det var dagen då Ann och Pär lovade varandra evig kärlek inför sina nära och kära. Egentligen hade de redan varit gifta sedan över ett år tillbaka – men det hade skett i hemlighet av enbart praktiska skäl. 13 februari, dagen innan alla hjärtans dag blev dagen de bestämde till sin riktiga bröllopsdag.

Det är inte varje dag man får möta människor som Ann och Pär. Så otroligt fina mot varandra, omtänksamma och fulla av kärlek. Under porträttfotograferingen blev både de och jag rörda till tårar flera gånger. Till exempel när jag fotograferade Ann själv inomhus. Plötsligt hör vi små snyftningar bakom oss, och där står Pär med tårarna rinnande och utbrister ”Du är ju så vacker Ann!”. När vi hade fotograferat klart kom Ann fram och kramade om mig och sa ”Det här borde man göra oftare, det är som parterapi. Tusen tack!” Det värmer fortfarande i mig att minnas hennes ord.

Vigselceremonin var intim och fin. Gästerna hade om vart annat uniformer, vackra klänningar och samekläder. Anns familj kom från Jokkmokk och det fanns små hintar av Norrbotten överallt under dagen. Så vackert!

Jag kan inte annat än säga att Ann och Pärs bröllop var helt fantastiskt och någonting jag kommer minnas,

 

Grattis, ni är fantastiska!