Det har varit en utmaning på en fotografsida jag är med på om att samanfatta sitt år med 100 frågor. Tyckte det var en rolig idé och bestämde mig för att göra ett par blogginlägg med några olika frågor.

Först ut är Årets utsikt. Det här var ganska svårt eftersom vi såg så mycket häftigt på vår resa till Island, och det självklara vore väl kanske att ha valt någonting därifrån. Men det som kom till mitt huvud absolut först – före Island och före någonting annat var Maria och Douglas bröllop.

Helikopter mellan Stockholm City och Dalarö Skans

Efter en helt fantastisk vigsel åkte vi till en landningsbana för att ta en helikopter till Dalarö Skans där middagen skulle vara. Jag var lite nervös och supertaggad! Visst hade jag åkt helikopter förut, men det var ett tag sedan och det kändes riktigt häftigt att få flyga över Skärgården. När helikoptern lyfte från stillastående och flög längst med startbanan för att sedan plötsligt lyfta rakt upp i luften. Jag tittade ut genom fönstrena och såg husen bli som leksakshus på marken och bilarna som små myror. Har ni åkt helikopter någon gång? Om inte borde ni absolut testa. Det är en helt annan känsla än att flyga flygplan och man är så mycket närmare luften på något vis. Så intimt.

En fascination för träd

Det absolut bästa med att flyga och se den fantastiska vyn var nog ändå träden. Jag har verkligen en stor fascination för träd – märkligt kanske men så är det. En av mina största drömmar har varit att få fotografera träd ovanifrån. Och det hade jag möjlighet till nu! Visst – det vart kanske inte riktigt så fantastiskt som i mitt huvud men det var i alla fall träd uppifrån! Check på det målet liksom!

Det är mycket på grund av de där träden som helikopterturen blev årets bästa utsikt. För att jag fick uppleva träden från ovan och kunde titta ner på dem och bara hänföras!

Utsikten över Skärgården
Utsikten över Skärgården
Utsikten över Skärgården
Utsikten över Skärgården
Utsikten över Skärgården
Utsikten över Skärgården