För ett par veckor sedan fick jag kontakt med Kerstin som äger @Softhony. En mysig butik med barngrejer och inredning på Sjöviksvägen 51 i Stockholm. Hon föreslog att jag skulle komma och ha en drop in fotografering nere vid kajen i närheten av hennes affär. Jag sa genast ja och planeringen började!

Till skillnad mot tidigare då jag mest marknatsfört mot barn och hundar ville jag verkligen ta fler familjebilder den här gången.  På rekalmaffischen valde jag att använda mysiga familjebilder som jag tog i studion tillsammans med en jättegosig familj för några veckor sedan. jag började även fixa och skriva ut små lappar med information och en fixa med en liten present till alla som kom för att fotograferas. Under tiden fick jag fantastisk hjälp av Kerstin på Softhoney göra reklam både i hennes butik och i andra medier för att nå så många som möjligt.

Och idag var det dags! Jag åkte till Årstadal vid 8:30, och började rigga direkt när jag kom fram med hjälp av Kerstin och hennes supertrevliga man. Fotograferingen skulle börja 10, men redan vid 9:50 började de första familjerna dyka upp. Sedan var det fullt ös hela dagen. Vid lunch tog vi en timmes rast och gick och hälsade på Kerstin uppe i butiken, med direkt på ettslaget var det igång igen med ännu fler besökare under eftermiddagen. Så. Himla. Roligt! Vi drog över på tiden nästan en haltvimme för att hinna med att fotografera alla som kom. Responsen var verkligen utöver alla mina förväntningar.

Jag har haft äran att träffa ett helt gäng härliga familjer, barn och en hund (!) under dagen. Jag har fått busa med barn och prata med trevliga föräldrar och bara göra det jag älskar allra mest; att fotografera familjer!
Det kom barn och föräldrar i alla åldrar, den allra minsta pyttingen som kom in var bara 2 dagar gamal. Så liten och söt.

Under dagen fick vi massor med kommentarer över hur roligt det var med dropinfotograferingen och hur bra det var att vi hade ordnat den. Många som kom berättade att de länge tänkt gå och ta familjebiler hos någon, men att tiden smitit iväg och plötsligt har det gått år utan att man vet vart de tagit vägen. Därför var det perfekt när vi kom och hade fotografering. Nästan alla som kom var från de närliggande husen och vissa hade bara kunnat knata ner ett par våningar.

Jag hade i alla fall en jätterolig dag!

Här är lite bilder på hur det såg ut: