I mitten på oktober bokade ett par mig för förlovningsbilder på Island, avtal skrevs, flygbiljetter bokades och planeringen började. Idag, två dagar efter julafton är det dags för avfärd!

Med mig har jag Emma, en annan fotograf som kommer assistera mig under fotograferingarna och även vara chaufflör på Island. Flygresan gick jättebra, men sedan började äventyret!
När vi skulle hämta resväskorna hakade bandet upp sig, och det tog säkert 30 minuter innan vi lyckades få tag på dem. Eftersom personalen hade kafferast eller så fick vi stå som två tyngdlyftare och kasta upp bagage som flög av bandet. När vi äntligen lyckades få tag på våra välfyllda resväskor var det dags att börja leta efter biluthyrningsföretaget. Vi släpade väskorna genom de polerade flygplansgolvet och letade förbrillt efter rätt bilföretag – det var lättare sagt än gjort. Med lite hjälp får vi veta att företaget vi bokat fanns utanför flygplatsen. Vi går mot dörrarna och tittar ut… jaa.. Island gjorde i alla fall skäl för sitt namn. Det var snöstorm!

Aja, tappra svenskar som vi är drog vi på oss jackorna och stretade ut i blåsten, stormen och snön. Vägarna var moddiga och väskorna vart säkert tio tusen gånger tyngre. Långt där borta såg vi ett antal lysande märken som skrek om massor av olika biluthyrningsfirmor. Perfekt tänkte vi, dit går vi. Vi gick och gick i modden, släpade de där tunga väskorna och snön fastnade i hjulen så att de gled som i gelesmet. När vi äntligen kom fram insåg vi snabbt en sak, vi var fel. Det fanns massvis med olika företag, men inte det vi hade valt. Efter ett antal telefonsamtal, springande runt hus och blöta som två dränkta katter lyckades vi få hjälp och hittade äntligen till bilfirman.

Biluthyrningen gick smidigt och vi kom snart till bilen. Precis innan vi skulle åka kommer en kille springande mot oss – excuse me can I please go with you? I forgot my drivers licens!
Killen såg inte ut som varken en seriemördare eller ninja så vi sa ja. Och vips hade vi en fransk militär som hette Henry ihopvecklad i baksätet tillsammans med all packning. Det vart en rätt trevlig biltur till Reykjavik, även om ingen av oss kunde läsa karta och Henrys gps helst ville att vi skulle åka åt andra hållet.

Vi släppte av Henry vid hans hotell och luskade oss på något vis vidare till vårat eget. Efter incheckning tog vi oss ner på stan och käkade middag för 4000 isk. Valutan känns ganska absurd!

Nu ligger vi i sängen och laddar inför en mycket spännande fotografering i morgon med paret från Californien. Ska bli så kul!