Vilken fantastisk dag! Massor med nya intryck! Josef har däckat bredvid mig på sängen och jag passar på att blogga om vår första, supercoola dag på Island.

Flyget landade vid 15:30 Islänsk tid och vi hämtade ut hyrbilen, en rejäl pryl som absolut skulle fixa vind, storm och allt annat som Island kan bjuda på när man minst anar det. Jag var lite kaxig och sa att vi inte alls behövde ha någon gps – det finns ju inte så många vägar på Island tänkte jag. Efter ungefär 40 minuters felkörning ändrade jag mig, köpte internet på telefonen och satte igång ways-appen. Ooops…

Bilresan tog ungefär tre timmar eller så. Vi hade roligt hela tiden, skrattade och hänfärdes över det fantastiska landskapet som ändrades hela tiden. På ett par minuter kunde vädret skifta mellan sol och ösregn. Städer kunde dyka upp plötsligt i dimmoln och glaciärer höjda i någon utomjordisk glans kunde kika fram mellan bergstopparna. Vi visste liksom aldrig vad som skulle hända kring nästa krök. Det fanns alltid saker att titta på!

Vi var framme vid hotellet och checkade in vid 21-tiden. Vi var superhungriga efter en lång bilresa och skyndade genast till den sista öppna resturangen. Fjällröding med bakpotatis blev det. Snacka om lyxkväll!

Och nu ligger Josef här bredvid mig och slumrar alltså, jag ska alldeles strax lägga mig ner bredvid honom. Ser verkligen fram emot vad morgondagen har att erbjuda!