Klockan var 7:00 när jag träffade Emma och Robert vid Kungsträndgårdens blommande träd. Det var lördag, men redan full fart vid körsbärsblommorna. Flera fotografer var på plats och det vimlade av par i vackra kläder, gravida och barn. När vi kom var det fortfarande ganska dunkelt, och solen hade ännu inte hunnit krypa över hustaken. Men snart började vi skymta ljusstrimmor mellan de rosa träden. Vi hittade en tom del av allén där en varm solstråle kämpade sig ner mellan trädkronorna och började fotografera.

Det här är tredje gången jag fotograferar Emma och Robert. Första gången var i Hagaparken för några år sedan, en kall och kylig dag. Andra gången var i samband med deras bröllopsdag på en varm strand vid Ölands vatten, de stod där i solnedgången och skimrade ikapp med solen som studsade i vattnet.
Den här gången skulle vi ta lite enklare och kärleksfulla porträtt på dem i de vackra blommorna. De ville uppdatera sin vägg hemma med lite nya bilder, och eftersom Emma älskar cericerosa var kärsbärsträden en helt perfekt idé.

Vi fotograferade i ungefär 45 minuter innan det var dags att säga hej då för den här gången. Jag åkte hem för att dricka morgonkaffe och äta bananpannkakor och Emma och Robert tog en mysig fika på stan.
Vilken härlig morgon!