Vi började med att checka ut från hotel Katla på morgonen. Ett helt okej hotell med frukostbuffe och bra wi-fi men ingenting märkvärdigt, nästa gång testar vi nog ett mindre hotell.

Reynisfara – Tusen gånger coolare än på bild.

Vi började med att åka till Reynisfjara, den kända svarta sandstranden som jag sett så massvis av bilder från innan vi åkte till Island. En känd turistplats som många vill besöka. Eftersom vi bott i Vík var det väldigt nära, men jag hade inte några större förhoppningar. Det skulle säkerligen vara massor med andra turister där och hur cool kunde en strand vara liksom?
När vi kom dit ändrade jag mig snabbt. Visst det var mycket turister, men den var riktigt ball alltså. Stora grottor och häftiga bergväggar kantade stranden och allting var mörkt eller svart. Havet dånade medan vi vandrade längst bergsfoten tillsammans med alla de andra turisterna, och trots att det var mycket folk var stranden så pass stor att man inte behövde trängas.
Det vart ingen häftig bild över hela området, men både jag och Josef fotograferade mycket medan vi promenerade.
Påväg tillbaka till bilen var vi ändå nöjda över att ha besökt Islands kända svarta strand och redo att åka vidare till nästa plats.

 

Dyrholaey faschinerar oss med havets krafter.

Bara några minuter från stranden låg vårt nästa resmål – Dyrholaey. En häftig utsiktsplats över den svarta där havet slog upp höga vågor kring bergväggarna. Vi gick runt lite, men stannade inte så länge. I efterhand hade jag gärna velat åka eller gå upp till fyren och kanske även se om det gått att ta sig ner på stranden närmare klipporna för att se bättre. Men nöden har ingen lag – vi var båda hungriga och behövde gå på toa så vad ska man göra liksom! Till nästa gång vi åker på Island vill jag absolut ha mer tid här och utforska mer.

 

Att möta ett Islänskt par och fotografera dem hela kvällen.

Ja, det gjorde vi sedan. Vi mötte Ásdís och Jacob vid Skogafoss vattenfall, ett härligt islänskt par som bodde i Reykjavik. De hade sett min annons på facebook ville gärna bli fotograferade i Islands vackra natur. Vi gick runt kring vattenfallet och promenerade lite i närheten. Sedan tog vi bilen till Seljavallalaug och tog lite bilder i den vackra naturen vid badet. Vädret strålade och solen sken hela tiden – så mysigt! Det var verkligen jätteroligt att få chansen att fotografera lite på Island.

Vårt nästa hotell, Hotell Lambafella visade sig ligga bara några minuter från utomhuspoolen och åkte dit direkt efter att vi fotograferat. Hotellet visade sig vara supermysigt!!! Ska försöka visa lite bilder i morgon.

Nu är det dags att lägga sig för dagen. Ha det så fint!