Jag vaknade flera gånger i natt av hagel som piskade mot rutorna och vinden som tjöt kring husknutarna. Det är kört, tänkte jag i mitt stilla sinne. I morgon kommer vi inte kunna fotografera över huvud taget, det är totalt tvärkört. Tanken var att vi skulle träffat Sherrie och Brodie kl 7 för att åka till södra Island, men eftersom vädergudarna inte var på vår sida sköt vi fotograferingen till senare.

Vi hämtade upp dem utanför deras hotell vid 12:30, så himla söta och gulliga! De stod där och väntade med vandringsryggsäckar och glatt humör. Eftersom planerna ändrades hade vi egentligen ingen aning om vart vi skulle, utan började med att åka till Islands minsta vattenfall, Elliaardalur. Vädret växlade mellan superblåst, snöstorm och fantastisk sol som sken genom molnen.

På vägen dit hade vi sett ett par fantastiska berg en bit bort, och vi bestämde oss för att försöka ta oss åt deras håll – kanske kunde vi få lite mer Island-känsla där trots att vi inte hade möjlighet att lämna Reykjavik.

Det blev ett litet äventyr eftersom vi inte hade någon aning om vart eller hur vi skulle åka, men med hjälp av våra ögon och Brodies gps lyckades vi ta oss närmare. En helt fantastisk scen öppnade sig framför oss och bergen höjde sig över vägen likt tornande kungar. Wow!
Vi svängde av vägen och tog oss ner i ett bostadsområde och började utforska. Det var helt tomt på folk och vinden ven omkring oss. Sherrie och Brodie var förvånade över hur lite människor det var i en så vacker natur – på alla turist tourer de varit på tidigare hade det varit galet mycket folk överallt och nu var vi helt ensamma!

Sherrie och Brodie hade med sig en egen kamera och filmade hela vägen, så roligt!

Vi hade jätteroligt och såg väldigt häftig natur, himlen och vädret ändrades hela tiden, ibland såg man bergen och ibland försvann de i snöstorm, hagel och moln. Det var verkligen en upplevelse! På en femöring ändrades naturen framför oss och vi fick verkligen ett smakprov på Islands nyckfulla väder. Trots det älskade vi varje stund och passade på att ta hur mycket bilder som helst!

Jag vet inte om det syns, men på den högra bilden är det hagelstorm av värsta klass! Bilderna är tagna med ca 3 sekunders mellanrum!

Sherrie och Brodie var verkligen jätteroliga att fotografera och umgås med, vi hade så roligt och trevligt! Mellan bilderna på dem, och medan de värmde sig i jackorna passade jag på att ta några bilder på Emma, och hon några bilder på mig.
Här är Emma i hennes fina, nya islandströja, i morgon ska vi försöka ta lite mysiga bilder på varandra innan det är dags att flyga hem. Det ska bli jätteroligt, vi har tänkt åka till Blå lagunen.

Det började snart mörkna, och vi avslutade fotograferingen på en svart stenstrand, mini-Vík kändes det som, kanske vår variant av Vík eftersom vi inte lyckats ta oss ifrån Reykjavik. Tog några supermysiga bilder på Sherrie och Brodie innan stormen slog till mot oss igen, den här gången så hårt att vi fick lov att avsluta för dagen och ta oss tillbaka till bilen. Tror även att alla (utom jag som var dyngsur i svett, jag hade klätt på mig alldeles för mycket) var rätt kalla och klara för dagen.

Med tanke på de förväntningarna vi hade i morse när vi gick upp, fick vi en helt underbar dag! Vi fick se Island för första gången och ett smakprov på den fina naturen och vädret. Jag fick mersmak och vill verkligen verkligen komma tillbaka hit och besöka alla de platser vi inte hann med. Helt fantastiskt <3